Jag växte upp med Engelsk Cocker Spaniel " Bocko " som följde med mig när jag och Göran flyttade ihop på 1960 -talet.. Bocko blev 18 år gammal. Han var en vovve helt utan uppfostran, en oklippt Hippi hund med en stor personlighet.. Jag får skylla på att jag bara var 9 år gammal när han kom in i mitt liv. Ända in i det sista simmade han ut för att jaga änder..
Jag saknade honom djupt och som Astrid Lindgren sa, " Han fattas mig " Han hade funnits i nästan hela mitt liv.. Det blev tyst, inget tassande, ingen korgstol som knarrade..
 Foto på Buffo..

I en Engelsk tidning såg jag för första gången en bild på en Welsh springer spaniel …. En fantastisk vacker hund, det var också spännande att rasen inte var mer än 6 år gammal i Sverige.
Jag fick kontakt med Ann- Sofie Everhed " Maroons kennel.".. Det var 1969 som vi hämtade hem Maroons Buffo..efter Benfactor of Brent & Maroons Jennifer. Buffo var en gullgubbe, en Tjuren Ferdinand typ - En underbar hund. När Buffo var 6 år gammal hämtade vi hem Maroons Delaila " Dina " från Ann - Sofie. Dina var en helt annorlunda liten individ, hon älskade sin familj men var mer reserverad mot främlingar, medan Buffo älskade alla och hela och hela världen!
Buffo blev 12 år gammal och Dina blev 11 år gammal!

Jag har arbetat som frilandstecknare och illustratör till tidningar och böcker.. De sista 14 åren hade jag också en 50 % tjänst som lärare i illustrationsteckning på en Folkhögskola. Bilder och hundar är en stor del av mitt liv och så klart mina barn Emma och Johanna. Nu också fina barnbarnen Oskar och Lukas.. Göran gick bort 1999.

Inte går det att vara utan hund!
Så 1991 kom Dalsvedens Ylleflicka " Mimmi " ifrån Rigmor Långström " Dalsvedens kennel till oss. Hon blev också vår stam tik till Dimmös Kennel.
Med Mimmi gick jag på min första utställning.." Welsh klubbens Club Show " utanför Göteborg i Torrekulla.. Jag kunde ingenting om hur det gick till på utställningar och förstod inget om vad som hände. men jag fick bra hjälp av andra utställare som förklarade.. Mimmi placerade sig som bästa tik - 2 av 60 - tikar.. och BIS - junior.. Det var då jag kände att jag hade en tik som hade både ett bra temperament och var rastypiskt tillräckligt bra för att ta valpar på.


Foto på Mimmi och mig

Med Mimmi gick vi också på lite lydnad - eftersök agility osv..
Mimmi fick 3 valpkullar och vi registrerade vårt kennelnamn. Mimmi fick bla Dimmös Elvira " Fina " som blev BIS på Norsk Spaniel klubb + många andra framgångar på utställningar..
Dimmös Rebella fighter " Bella " också med flera framgångar på utställningar fick 3 valpkullar bla.. Dimmös Jumping Bacon " Svante " som blev BIS på Welsh klubbens Club Show av 160 hundar just fylda 2 år.
foto på Svante som hoppar
Bella blev också mamma till Dimmös Bag- Lady " Stina " BIS på SSRK i Hasslarp och BIG 1 + BIS - 5 på SKK -s utställning i Tvååker 2014.
Stina blev också BIS - 2 på Club Show 2014..


Foto på Stina..

En Welsh spaniel älskar att få vara en del av familjen, En tält semester där man får trängas med hela familjen - uppskattas.. Det är en hund som också gillar att få jobba med olika uppgifter och aktiviteter..
Våra hundar är en del av vår familj .. Det som är viktigt för mig när jag lämnar en valp är att försöka hitta en familj som känns trygg för både mig och för valpen.

         
e - post tecknare.monica.schultz@hotmail.se
Tel 070 2973887